Skip to main content

Aanbod

De cultuur van een bedrijf is de optelsom van het gedrag van de medewerkers. Nog belangrijker dan wat ze doen, is de vraag HOE ze het doen. En vooral: hoe gaan ze met elkaar om? Onze workshops laten jou en je medewerkers of teamgenoten op een laagdrempelige én plezierige manier kennismaken met een serieuze materie: het menselijk gedrag.

Waar DISC en andere persoonlijkheidsanalyses vaak een eerder saai rapport afleveren, krijg je van ons een visuele voorstelling van je voorkeursgedragsprofiel in de vorm van een PersonalMap.

Deze landkaart geeft je een genuanceerd beeld over je gedrag, inclusief je valkuilen én het beeld dat anderen van je kunnen hebben. Ook krijg je een heleboel tips & tricks om die hindernissen te overwinnen.

We spreken nooit van stereotypen, plakken geen labels en doen niet aan goed of slecht. Het doel? Je helpen navigeren doorheen het leven. En botsingen, files of wegversperringen zoveel mogelijk vermijden!

Hoe werkt het?

MapsTell is gebaseerd op het DISC-model. Je voorkeursgedragsprofiel wordt gesitueerd in een van de vier Rijken op de wereldkaart van de Wereld van Verschil.

Zin om deze training te combineren met een leuke Teambuilding?

Graag je MapsTell workshop aan een bedrijfsuitje koppelen? Prima idee! Hiervoor werken wij samen met professionele partners die gespecialiseerd zijn in zowel indoor als outdoor teamactiviteiten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Een stevige fundering voor de Wereld van Verschil

In de jaren twintig van de vorige eeuw introduceerde de psychiater Carl Gustav Jung vier menselijke basismanieren: denken, voelen, observeren en intuïtie. En de mensheid bestond uit twee categorieën: introvert en extravert. De Amerikaanse psycholoog William Marston ging nog een stapje verder. Hij ontwikkelde het DISC-model met vier persoonlijkheidsstijlen: Dominant, Invloedrijk, Consciëntieus en Stabiel. Deze theorie vormt vandaag de basis van de Wereld van Verschil met haar vier Rijken.

 

Hokjesdenken? Nee, bedankt!

Nochtans is er één groot verschil: waar DISC mensen eerder in hokjes plaatst en één bepaald persoonlijkheidstype toekent, spreekt MapsTell liever over een gedragsvoorkeur. Gedrag is immers veranderlijk en contextgebonden. Tegenover je geliefde gedraag je je wellicht anders dan tegenover je baas of een klant. Bij je vrienden ben je waarschijnlijk een stuk extraverter dan in een kamer vol onbekenden. Je persoonlijkheid ophangen aan één bepaald kenmerk zou dus een onvolledig beeld geven van wie je écht bent.